De geneugten van wandelen met uw baby

De geneugten van wandelen met uw baby

De eerste keer dat ik ging wandelen met een baby was een ramp. We hadden gewacht op het perfecte weer en dat kregen we eindelijk, maar mijn dochter was helemaal niet blij. Ze huilde de hele wandeling en we kregen haar ook niet aan het slapen. Het blijkt dat baby's gevoeliger zijn voor buiten zijn dan volwassenen, dus het is belangrijk om vooruit te plannen als je wilt gaan wandelen met je kleintje! In dit artikel bespreken we een aantal van onze favoriete tips voor het maken van wandelingen als gezin met een baby.

De voordelen van wandelen met uw baby

Wandelen met baby is een geweldige manier om van de buitenlucht te genieten en tegelijkertijd actief en fris te blijven. Het kan een heel avontuur zijn, maar het is het zeker waard. De inspanning kan in het begin ontmoedigend lijken, dus hier zijn enkele nuttige tips over hoe te beginnen:

- Ten eerste, zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor je wandeling voordat je van huis gaat

- U moet ook plannen waar u precies gaat wandelen en welke route u wilt nemen

- Zorg ervoor dat uw kleintje van tevoren voldoende rust krijgt, want hij of zij kan snel moe worden; neem indien mogelijk een andere persoon mee die hem of haar kan helpen dragen voor het geval hij of zij te veel vaart mindert

Dat waren maar een paar dingen die ons te binnen zouden schieten.

Tips voor wandelen met een wandelwagen

-Draag comfortabele wandelschoenen.

-Maak de baby goed vast. Voor oudere baby's moet u ervoor zorgen dat het harnas strak genoeg zit zodat ze er niet uit kunnen glijden of door de riemen kunnen wiebelen; gebruik indien nodig een baby-inzetstuk om ze in de juiste positie te houden voor de veiligheid! (Zie ons overzicht van de beste kinderdragers)

Hoe te wandelen als het regent

Met de baby naar buiten in de regen kan iets moeilijker zijn dan op zonnige dagen. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, afhankelijk van of je kind een zuigeling of een peuter is. Als ze nog steeds koeren en glimlachen terwijl ze nat worden, zou het vrij gemakkelijk voor ze moeten zijn - kleed ze gewoon warm aan! Baby's houden er echter niet van om het koud te hebben en sommigen raken van streek als hun kleren vochtig worden; dit betekent dat je het overtollige water met handdoeken moet afvegen voordat je ze weer droge kleren aantrekt. Een goede tip zou zijn om een extra setje kleding mee te nemen, zodat er geen ongemak is tijdens het verschonen. U wilt niet dat hij/zij huilt omdat hij/zij zich niet lekker voelt - dat maakt alle andereneen stuk minder leuk!

Als uw baby ouder is, zorg er dan voor dat u extra snacks en water voor hem/haar inpakt - ze hebben niet hetzelfde uithoudingsvermogen als volwassenen. Misschien moet u tijdens lange wandelingen vaker stoppen, zodat hij/zij niet moe wordt of honger krijgt. Als het buiten niet te koud is, laat hem/haar dan ook in plassen spelen. Dat zullen ze vast heel leuk vinden!

Tot slot: zorg voor handdoeken en droge kleren als je met een baby de regen in gaat; kleed je warm aan als het winter is, neem wat extra eten en drinken mee als dat nodig is en blijf binnen handbereik van huis voor het geval er onderweg iets misgaat... zo kan iedereen samen genieten van de dag buiten!